Hírek

2011.09.15. 17:07

Lezárult az eljárás

Veszprém - A lokálpatrióták szerint van Nagy Piroska-ügy, ellentétben azzal, amit az egyik laptársunk állít. Az érintett viszont azzal érvel, hogy az ügyészség bűncselekmény hiányában lezárta az ellene indított eljárást, továbbra is csak a képviselői és cégében végzett munkájára koncentrál.

Halmos György

Molnár Ernő, az egyesület elnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ügyészség valóban megszüntette a nyomozást, de pótmagánvádas eljárást indítanak a bíróságon.

- Az elmúlt tíz hónapban azért nem reagáltam a személyemet ért vádakra, mert a sajtó engem nem kérdezett. Eddig is, ezután is csak szakmai kérdésekben fogom a sajtó nyilvánosságát kérni - erről Nagy Piroska független képviselő nyilatkozott a lokálpatrióták személyével kapcsolatban megjelent állításaira reagálva.

Szerinte a személyét ért támadások "már minden határon túlmennek". A képviselő elmondta, hogy a várpalotai kapitányságon tavaly októberben magánokirattal való visszaélés miatt indított nyomozást az ügyészség idén nyáron megszüntette. Indoklásuk szerint a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható - ismertette a hatóság döntését Nagy Piroska. Hozzátette, hogy a megyei ügyészség elutasította a döntés ellen benyújtott fellebbezést is, vagyis nincs ügy.

Szólt arról, hogy a választójogi törvény értelmében az egyesület jelöltjei kizárólag a helyi választási irodánál nyilvántartásba vett kompenzációs listán szereplő sorrend szerint juthattak mandátumhoz.

- A helyi választási bizottsághoz a jelölő szervezet panaszt nem nyújtott be, ezért jogszerűen jutottam a mandátumhoz - nyilatkozta a képviselő.

Az ügyet a szerkesztőség az érintettek jelen nyilatkozatával lezártnak tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!