Hírek

2011.09.05. 19:58

Megkezdődött a szarvasbőgés, figyelmesebben az utakon!

Veszprém - Megkezdődött a szarvasok násza, a szarvasbőgés. A vad ilyenkor a szokottnál figyelmetlenebb, nem törődik a forgalommal, váratlanul kerülhet a gyanútlan sofőrök elé. Ezért fokozott figyelmet kérnek a gépkocsivezetőktől.

Gajdos József

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet a korábbi évekhez hasonlóan, de a hétfői halálos nógrádi buszbalesetre is hivatkozva  mint a vadgazdálkodók érdekképviselete - felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy szeptemberben tart a szarvasok násza.  A nagy termetű vaddal való ütközés sajnos sok esetben tragédiával végződhet.

Ezen időszakban megnő a vad-gépjármű ütközések száma. A járművezetőknek figyelniük kell tehát nem csupán ott, ahol vadveszélyt jelző táblát helyeztek ki, hanem ott is, ahol a közutat közvetlenül erdő vagy sűrű bozótos határolja. Amennyiben mégis bekövetkezne az ütközés, a helyszínt nem szabad elhagyni, hívni kell a rendőrséget, akik értesítik a vadászatra jogosultat és a további intézkedéseket is megteszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!