Hírek

2011.11.24. 14:03

Helyi adókat vezetnek be Pápán

Pápa - Számos napirendi pontot, köztük személyi ügyet is tárgyalt a város önkormányzata csütörtöki ülésén.

Nagy Imre

Döntöttek többek között a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola igazgatói állására érkezett pályázatról, ami a szakbizottság által nem támogatottként került a testület elé. A külső pályázó, Kiss Zoltán pályázatát elutasította a testület, mert, bár marketing szemléletet tükröz, az intézmény sajátosságait sok tekintetben nem veszi figyelembe. Így a betöltetlen állásra újabb pályázat kiírása szükséges.

A napirendek közül nagyobb vita a 2012. évi költségvetési koncepció tárgyalásakor alakult ki a többségi képviselői csoport és az MSZP-s képviselők között. Utóbbiak többek között a forráselvonások pótlására szolgáló helyi adónemek bevezetését kifogásolták, és kérték a testületet azok visszavonására. Mint mondták, nem állnak rendelkezésre a koncepció tervezéséhez szükséges számadatok, és nem láthatók sem az adósságszolgálat kezelésére vonatkozó intézkedések, sem a fejlesztési források. Mint azt dr. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, tény, hogy a tervezet szerint néhány eddigi adómentesség megszűnhet, emelkedhet az idegenforgalmi adó, életbe léphet a garázsadó és a kommunális adó is. Ezek összességében mintegy 230-260 millió forintos bevételt jelenthetnek a városi büdzsé számára. Az önkormányzat viszont nem tervezi az érték alapú ingatlan adó és az ebadó bevezetését. A testület végül kilenc igen és négy nem szavazattal elfogadta a jövő évi költségvetési koncepciót.

A vegyes ügyek közt újra visszatértek a képviselők a városi televíziónak a testületi ülésekről szóló élő közvetítéseinek lehetőségeire. Ezt az MSZP képviselőcsoportja már többször felvetette. Bár a vita ismét meddőnek bizonyult, végül a testület elfogadta Varga András főszerkesztő tájékoztatóját az ezzel kapcsolatos technikai-anyagi, és erkölcsi háttérről. A képviselők munkája zárt üléssel ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!