Hírek

2011.11.24. 07:48

Lehet hogy újra meg kell műteni Patrikot

Ajka - A hét éves kisfiú, Hacher Patrik hazaérkezett szüleivel a németországi Kielből, a klinikáról, egyelőre azonban nem mondható gyógyultnak.

Tóth B. Zsuzsa

A két évvel ezelőtt kapott új mája és a lépe közti vérerek ugyanis gyakran eldugulnak, nem működik megfelelően egyik szerv sem. Patrik édesanyja, Erika elmondta lapunknak, hogy nagy valószínűséggel új májra lesz szüksége a kisgyereknek, azonban állapota még nem rossza annyira, hogy várólistára kerüljön. Budapesten folyamatosan, hetente ellenőrzik a vérképét, amely egyre romlik.

Patrik két éve két májátültetésen is átesett, úgy látszik, egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Első ízben az édesanyja húgától, Rékától kapott májat, majd egy év sem telt el és egy balesetben elhunyt gyermek máját kapta meg Patrik Kielben. Közben lapunk gyűjtést szervezett, hogy segítsünk a családnak, ahol azóta is csak az édesapa, Józsi dolgozik, Erika folyamatosan Patrik mellett van. Lapunk és olvasóink segítségével akkor másfél millió forint gyűlt össze, amiért azóta is hálás  a Hacher család. Most három hónapig voltak újra Németországban, Józsi fizetés nélküli szabadságon volt, a család tehát azóta is nagyon szerény körülmények között él.

Patrik eddig nem járt óvodába, mert amint elkezdte a közösségbe szoktatást, megbetegedett. Nem is csoda, hiszen a műtétek miatt sok védőoltást nem kapott még meg. Most magántanulóként kezdi az első osztályt, hétfőtől a Fekete-Vörösmarty iskola két tanító nénije oktatja majd otthon, hetente kétszer néhány órában. A kisfiú közérzete viszonylag jó, de nagyon érzékeny, gyakran kedvetlen, nincs étvágya. Szerencsére szépen fejlődik és érdeklődéssel várja, hogy megtanuljon olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!