Hírek

2011.12.15. 08:11

A hosszú élet titka: napi egy deci vörös

Veszprém-Kádárta - A szerető, segítő családi háttér és napi egy deciliter finom vörösbor a hosszú élet titka a százéves Kántás Zsófia szerint.

Szabó Zsuzsanna

A Kádártán élő szépkorú hölgyet születésnapján családján kívül Porga Gyula veszprémi polgármester virággal, Czaun János képviselő pedig egy helyi cukrász gyönyörű tortájával köszöntötte meg.

A Luca napján száz évvel ezelőtt Nemesvámoson született Kántás Zsófia házasságkötése után került Kádártára, ahol jelenleg lányának családjával él. Az ünnepelt elmesélte, igaz, sokszor már csak nagyító segítségével, de napjait minden reggel a Napló elolvasásával kezdi. Dédunokája és lánya elmondta, az ünnepelt kora ellenére meglepően friss, szeret beszélgetni és tájékozott. 

Hozzátették, bár rokonuk igen nehéz korban élt és dolgozott, ennek ellenére szép kort sikerült megérnie, mert régen mégiscsak más világ volt, kevésbé felgyorsult és rohanó.

Az egészségileg és szellemileg is friss asszony két unokával és három dédunokával büszkélkedhet. Kérdésre válaszolva elmondta, a hosszú élet titka a segítő, támogató és szeretetteljes családi háttér. Tapasztalatai alapján enni mértékkel ugyan, de mindent szabad és a napi egy-másfél deciliter vörösbor sem árt, sőt, használ az egészségnek.

 

Címkék#százéves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!