Hírek

2011.12.22. 19:53

Építményadó Zircen: jelentős emelés

Zirc - A képviselő-testület legutóbbi ülésén módosították a helyi adórendeletet. Ennek a leglényegesebb eleme a 2007-től változatlan mértékű építményadó közel ötvenszázalékos emelése.

Mátételki András

Ezzel egyidejűleg jelentősen kibővítette a testület a mentességek rendszerét. Új kedvezmény: a magánszemélyek az általuk megvalósított közműberuházások igazolt költségeinek felét leírhatják az építményadójukból.

A város hulladékkezelési közszolgáltatót váltott: év elejétől a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. szállítja el a kommunális hulladékot a településről. A jelenleg zömében 110 literes edények helyett ezentúl 60 és 80 literes edények is igényelhetőek lesznek. A közszolgáltatás díja a választott edény méretétől függ. A 110 literes edény ürítési díja hozzávetőlegesen 20 százalékkal nő, míg a 80 literesé változatlan marad. Aki a 60 literest választja, 25 százalékkal kevesebbet fizet a szolgáltatásért. Arról is döntés született, hogy a szociálisan rászorulóknak a 110 literes edényük kisebbre történő lecseréléséért nem kell fizetniük, de ezzel az igényükkel csak 2012. március végéig élhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!