Hírek

2012.04.05. 07:54

Az európai szintű kiválóság az iskola célja

Pápa - Újabb rangos elismerést vehetett át a közelmúltban a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium. Az Elkötelezettség a Kiválóságért (Committedto Excellence) címet hét másik közoktatási intézménnyel együtt érdemelte ki.

Nagy Imre

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 2010-ben hirdette meg a pályázatot, ami az első lépés az európai szintű "kiválóság" felé.

- Olyan intézmények pályázhattak, ahol a vezetés elkötelezett a fejlődés iránt, és elszánta magát arra, hogy elinduljon a szervezeti kiválóság felé vezető úton. Mi három területet céloztunk meg folyamatos fejlesztésként: a folyamatszabályozást, a belső vertikális és horizontális kommunikáció fejlesztését, illetve a munkatársak szélesebb körű bevonását az intézményi folyamatokba - tájékoztatta lapunkat Egyházi Andrea, az intézmény gyakorlatioktatás-vezetője.

A szakképző iskola az első fázisban egy szervezetfejlesztést támogató önértékelést készített, majd projekteket indított a fejlesztendő területeken, illetve ezekből legalább három megvalósulását kellett bemutatniuk. A pályázatot szigorú értékelők bírálták, akik helyszíni szemlén is jártak az intézményben.

Egyházi Andrea a kitüntető cím gyakorlati hasznáról is szólt. Mint elmondta, a korábbi pályázók a program végére elért mérhető fejlődést, a fokozott munkatársi elkötelezettséget, a stratégiai szemlélet kialakítását és erősítését, a projektmenedzsment munkastílus megalapozását és fejlesztését, illetve az elismerés marketing- értékét emelték ki. Azt is megtudtuk, hogy pápaiak célja túlmutat a címen, távlati elképzelésük az ISO rendszer bevezetése, és már túljutottak ennek az előkészítésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!