Hírek

2012.05.25. 19:34

A Dózsa tér végre megtelik élettel

Veszprém - A dózsavárosiakon múlik, hogy ez ne üres tér legyen, hanem az itt élők találkozási pontja, mondta Porga Gyula polgármester a Dózsa tér pénteki avatásán.

Balla Emőke

Porga Gyula polgármester bízik benne, a megújult tér megtelik élettel, sokan használják majd. Mihalovics Péter, a választókerület képviselője azt mondta: régóta várták a tér elkészültét, de megérte küzdeni, türelemmel várni, kiváló szolgáltatásokat nyújtó városrészközpontot adnak át. A Dózsavárosban lett új bölcsőde, óvoda, új utak, most elkészült a városrész központja, ahol az itt élők találkozhatnak egymással. A teret Vasáros József kanonok áldotta meg.

A Dózsavárosi Tanács kezdeményezésére, a Dózsavárosi Könyvtár szervezésében avatóünnepséget tartottak pénteken délután térzenével, kulturális műsorral, énekkel, tánccal, gyerekprogramokkal, kézműves-foglalkozással, gulyás is főtt.

A tér rendezési munkálatait 2010-ben kezdték a régi ABC-épület bontásával, 2011 nyarán készültek el a terület előkészítési munkálatai. Az új szolgáltatóközpont építési munkálatai tavaly szeptemberben kezdődtek, az üzlet építési munkái 2012. január végén fejeződtek be, a Dózsa dísztér és az azon található emlékmű március 15-re elkészült, így az idei városi ünnepséget már itt, a megújult téren tartották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!