Hírek

2012.05.10. 08:07

A város ifjú polgárai

Berhida - Verssel, virággal és apró ajándékkal köszöntötte a település legifjabb lakóit és szüleiket a berhidai önkormányzat.

Szabó Péter Dániel

Kedves hagyomány a városban, hogy minden esztendőben az anyák napja környékén ünnepélyes keretek között Berhida ifjú polgáraivá fogadják az elmúlt egy esztendőben született kisgyermekeket. Idén 56, a 2011-es évben világra jött apróságnak, s persze szüleiknek postáztak meghívót a szervezők, és sokan el is fogadták a meghívást. Az Ady Endre Általános Iskola aulájában előbb az intézmény tehetséges diákjai adtak verses-zenés műsort, majd Pergő Margit polgármester köszöntötte a megjelenteket. 



- Kedves hagyomány kívántunk teremteni azzal, hogy évekkel ezelőtt először köszöntöttük a városban született gyermekeket és szüleiket. Egy település életében ugyanis fontos, hogy az ott élőkre korosztályonként figyeljenek. Ezt tesszük ma mi is Berhida ifjú polgáraival és szüleikkel - mondta el Pergő Margit. Ezt követően a város első embere minden megjelent  apróság nyakába "Berhidai vagyok" felirattal ellátott előkét kötött, míg az édesanyák egy-egy szál szegfűt, s a jeles napra készült emléklapot vehettek át Nyírő István alpolgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!