Hírek

2012.05.22. 13:50

Sikeres füredi kis sünök

Pénzesgyőr – Füredi kisdiákok sikerrel szerepeltek a Süni országos komplex természetismereti vetélkedőn: ötödik helyezést értek el.

Tremmer Tamás

Egyre nagyobb sikere van a Süni komplex természetismereti vetélkedőnek, amit a Göncöl Alapítvány az Újpesti Pedagógiai Szolgáltató központ szakmai támogatásával hat évvel ezelőtt indított útjára. A játékos versenyre benevezett több mint 6500 diák közül a legügyesebb 12 csapat (48 negyedik, ötödik osztályos gyermek) jutott a pénzesgyőri döntőbe. A mezőnyben egyedüli megyeiként a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola csapata bizonyíthatott.

Gyenes Csilla pedagógiai szakértő szakmai vezetésével az elmúlt évek alatt több ezer általános iskolás mérette meg tudását természetismeret témakörben. A Süni komplex vetélkedő elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet környezetünk védelmének fontosságára, minél szélesebb körben megismertesse a fenntartható életmódot. A verseny legjobbjai azonban bebizonyítják tudásukat irodalomból, történelemből, képzőművészetből, matematikából is.

A korábbi évek 250-300 csapatához képest idén az első fordulóra több mint 1700 csapat jelentkezett. A füredieknek ebben a népes mezőnyben sikerült kiharcolniuk a döntőbe jutást, mi több, ott is sikerrel szerepeltek. A radnótis "Hiperaktívak" csapata (Czilli Botond, Kerza Dániel, Takács Ádám, Birkás Balázs) az előkelő ötödik helyen végzett. A felkészítő tanáruk Bálint Krisztina volt.

A verseny a nagyobbak számára június 2-án folytatódik, a programban résztvevő hatodik, hetedik osztályos tanulók számára ekkor rendezik a döntőt, szintén Pénzesgyőrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!