Hírek

2012.05.25. 11:55

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság: siker a bűnmegelőzési-pályázaton

Harmincból kilenc pályamunka ért el eredményt a bűnmegelőzési-pályázaton, amelyek között ott szerepel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság „Az áldozattá válás megelőzését és az áldozatsegítést szolgáló Veszprém megyei komplex rendszer működtetése a társadalmi kohézió erősítésével” című projektje is.

Napló Online

2004- ben Veszprém megye – országos viszonylatban is az elsők között – alkotta meg bűnmegelőzési és közbiztonsági koncepcióját, a „Veszprém megye biztonságáért” integrált társadalmi bűn- és baleset-megelőzési programot.

A megyei szintű feladatok koordinálására a Veszprém Megyei Közgyűlés Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága létrehozta a Bűnismétlés elleni reszocializációs és áldozatvédelmi munkacsoportot, melynek alapvető célja az ismételt bűnelkövetővé válás arányának csökkentése, illetve a büntetésüket kitöltött, vagy egyéb szankciók hatálya alatt álló bűnelkövetők társadalomba való visszailleszkedésének elősegítése. 

Az eddig elért eredmények és a közös tevékenység lelkesedést és hátteret adott a sikeres pályamunkához, amely meg is hozta gyümölcsét. A 143 millió Ft összköltségű projekthez a főkapitányság 80 millió, konzorciumi partnereink, a Kormányhivatal igazságügyi Szolgálata és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége 53, illetve közel 10 millió Ft-ot nyert. A támogatásban részesülők mellett 19 másik partner segíti a program megvalósulását.

A tervezett projekt lehetőséget ad arra, hogy az együttműködők a meglévő kapcsolati rendszert felhasználva, új partnereket bevonva, a társadalmi kohézió erősítése útján Veszprém megyében az áldozattá válás megelőzését, és az áldozatsegítést szolgáló komplex rendszert valósítsanak meg és működtessenek - közölte Kómár Viktória, sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!