Hírek

2012.06.18. 18:56

A válság éveiben is fejlődik a település

Eplény - Húsz éve négyszázan laktak a községben. Ma a lélekszámunk 558 fő. Ez a település olyan időszakban fejlődött, mikor az országban mások visszaestek.

Varga Domokos Péter

Kerülje el  a 82-es út a települést

A házhelyek eladásából további fejlesztéseket hajt végre a falu, az új beköltözőkkel a  lélekszám várhatóan 700-750-el fog növekedni.

A Napló-fórumon  Barták Péter bemutatta lapunkat, majd a helybeliek vették át a szót. Piszter Miklós elmondta, az ő családjukban is jár a Napló, mind az öt felnőtt elolvassa. Szerinte jó irányba halad az újság, mert ha egy lapra bal oldalról azt mondják, hogy jobbos, jobbról meg azt, hogy balos, akkor bizonyosan középen áll.

Neki, és a környezetében másoknak is tetszik a szókimondó sms-rovat, nagyon hiányolja, mikor néha nem jelenik meg. Javasolta, ne csak a balatoni üdőlőhelyek közül válasszuk ki olvasóink segítségével a legkedveltebbet, vonjuk be ebbe a megye többi települését is. Németh Ferenc több problémát is felvetett - a saját nevében beszélt, de úgy véli, nem csak a saját problémáiról.



A falun átvezető 82-es út rendkívül zajos, a közvetlenül mellette lakók éjjel nem tudnak pihenni, szerinte a helyzet már-már emberkínzás. Különösen a kamionok és a motorosok zajosak. Arra kérte lapunkat, közvetítsük az igényüket egy elkerülő út megépítésre. Ismeri a mindenütt jelen lévő anyagi gondokat, ezért a helyzet azonnali orvoslására a sebességkorlátozás betartatását, a rendszeres traffipaxos ellenőrzést javasolta.

Felvetésére Fiskál János is reagált. Elmondta, a 82-es út elterelésere készültek tervek, ebben Eplény, Kardosrét és Zirc tehermentesítését együtt oldanák meg.

A felvetődött legfontosabb problémák

- Épüljön elkerülő út a falu köré, hogy a rendkívül zajos 82-es út mellett lakók élete elviselhetőbb legyen.
 
- A Bakony kapujában a vasút felőli oldalon a vad rendszeresen károkat okoz a gyümölcsösökben. Készítsen az erdészet vadvédelmi kerítést.
 
- A buszközlekedés helyett kapjon nagyobb jelentőséget a vasúti közlekedés, a vásútállomást hozzák be Eplénybe, a vasutat alakítsák át elővárosi vonallá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!