Hírek

2012.06.22. 16:51

Középpontban a kormányzás

Veszprém - A kormányzás a témája a Magyar Politikatudományi Társaság XVIII. vándorgyűlésének, amelyet a hétvégén Veszprémben, a Pannon Egyetemen tartanak.

Balla Emőke

A harmincéves Magyar Politikatudományi Társaság vándorgyűlésének témája a kormányzás, ez a politikatudomány klasszikus témája, mondta dr. Enyedi Zsolt, a társaság elnöke. A szakmai találkozón megjelenik az interdiszciplinaritás, hiszen a kormányzáshoz kötődő problémákkal más társadalomtudományok, így a közgazdaság-tudomány, a szociológia, a közszolgálat-közigazgatás-tudomány és a jogtudomány is behatóan foglalkozik.  A kétnapos rendezvényen a szakemberek az országos és a helyi választási rendszer átalakításának kö- vetkezményeit vizsgálják, szó lesz többek között a választási rendszerről, politikai filozófiáról, politikai tanácsadásról.



A vándorgyűlés újdonsága a poszterszekció, amely tematikailag nyitott, de szakmailag kontrollált műfaj, elsősorban a fontos, de a vándorgyűlés fókuszából kieső témák és szerzőik számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A szakmai találkozón tizenhárom poszter és több mint hetven előadás hangzik el.
 
- Nagy öröm városunkban vendégeket, politológusokat fogadni, bár a polgármesterek tartanak tőlük, mondta köszöntőjében Porga Gyula. A péntek délutáni pódiumbeszélgetésen Török Gábor politológus dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel, közigazgatási és igazságügyi miniszterrel és Karácsony Gergely országgyűlési képviselővel, az LMP frakcióvezető-helyettesével beszélgetett kormányzási kérdésekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!