Hírek

2012.06.07. 05:26

Megszépül a Szent Anna-templom

Pápa - Javában zajlik a Szent Anna-templom, Pápa nagy hagyományokkal büszkélkedő épületének felújítása. A tervek szerint a július 29-i Szent Anna-búcsún teljes pompájában várja a híveket.

Polgár Tibor

A templom belsejét érintő kétütemű felújítási munkálatokról Salgó Ferenc plébános elmondta, a beruházás a tervezett 15 millió forintot már biztosan meghaladja. A költségek kétharmad részét a hívek adományaiból fedezi a plébánia. Kétmillió forintot Pápa Város Önkormányzata, illetve dr. Áldozó Tamás a polgármesteri keretből biztosított számukra, a fennmaradó hárommillió forintot pedig a Veszprémi Érsekségtől kapják. Az első ütem elsősorban a falak festésére irányul, emellett a templom belső villamossági korszerűsítése is megvalósul. A második ütemben kicsit megemelik a misézőoltár alatti területeket, a sekrestyében pedig kicserélik a régi, elkorhadt padlózatot. Salgó atyától megtudtuk, hogy a plébánia hittantermét is kifestik, a munkálatok várhatóan július 10-én befejeződnek. A szolgálat a felújítások miatt nem szünetel, a szertartások, szentmisék átmenetileg a nagy hittanteremben kapnak helyet.

- Az idei Szent Anna-búcsút már egy felújított templomban szeretnénk tartani. A Szent Anna-plébánia jövőre ünnepli megalapításának 70. évfordulóját, a jelenlegi beruházás az előkészületi év részét képezi. Valójában a Szent Anna-templom, amely Ranolder János püspök utolsó alkotása, már 1875-ben elkészült, de 1943-ig a Nagytemplomhoz tartozott. A felújítást övező összefogással bizonyíthatjuk, hogy nemcsak megörököltük elődeinktől ezt a szép templomot, hanem lelkiismeretesen gondját is viseljük. Így Szent Anna tiszteletét is őrizzük, miközben az utánunk következő generációk is találkozhatnak itt a Jóistennel - fogalmazott a plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!