Hírek

2012.06.01. 09:38

Uszodaépítés Várpalotán - Nem kell külön bizottság

Várpalota - Nem állít fel külön vizsgálóbizottságot az önkormányzat, az uszodaépítésre átadott 400 millió forint sorsát a Várpalotai Közüzemi Kft. felügyelőbizottságának kell kivizsgálnia.

Szabó Péter Dániel

Falussy Sándor szocialista képviselő önálló indítványát is tárgyalták legutóbbi testületi ülésükön a városatyák. A javaslat szerint önálló vizsgálóbizottság felállítására van szükség, amely kideríti, hogy hova tűnt a Várpalotai Közüzemi Kft-nek uszodaépítésre átadott mintegy 400 millió forint.

- Ebből az összegből csak egy gödörig és az alapkő letételéig jutottak, s közel 1250 napja nem tudjuk, hogy hova lett ez a pénz - mondta el a közelmúltban a városi sportcsarnok mellett, a tervezett uszoda helyén tartott sajtótájékoztatóján Falussy Sándor, s az elmondottakat a testület előtt is megerősítette. Számlák, szerződések, képviselőtestületi határozatok részletes vizsgálatára van szükség, amelyek, polgári jogi, munkajogi, esetleg büntetőjogi lépések megtételére adhatnak lehetőséget a testületnek - szögezte le a képviselő.

Deák Istvánné, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője hozzátette, amennyiben a testület nem támogatja az indítványt, "azt az érzést keltjük a városlakókban, hogy van takargatnivalónk, s nem szeretnénk, hogy kiderüljön az igazság".

Talabér Márta polgármester válaszában hangsúlyozta, a Várpalotai Közüzemi Kft. felügyelőbizottsága - amelynek Falussy Sándor is a tagja - fizetett vizsgálóbizottság, ezért feleslegesnek érzi külön bizottság létrehozását.

- A mostani testületnek és többségnek semmilyen takargatnivalója nincsen ebben az ügyben. Két alkalommal tárgyalt eddig erről felügyelő bizottság, valamint a tavaly kinevezett új könyvizsgálót is külön kértem, hogy vizsgálja meg az ügyet - mondta el a polgármester, majd megjegyezte, ha bűncselekmény történt volna, már régen meg kellett volna tenni a feljelentést.

A képviselők végül elutasították Falussy Sándor indítványát, s az előterjesztést tárgyaló jogi és ügyrendi bizottság javaslatát támogatták, miszerint a Várpalotai Közüzemi Kft. felügyelő bizottsága saját hatáskörében vizsgálja ki újfent a kérdéses ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!