Hírek

2012.07.17. 11:47

Állatkínzás! Fel akarták akasztani a kutyát!

A napokban vett gondozásba egy boxert a Vackoló Állatvédő Egyesület, akinek története csak feltételezhető.

Napló Online

A boxer szukát Berhida és Papkeszi közt a Cholorkémiánál egy gyártelep melletti régi vízóra aknából szabadítottak ki a tűzoltók. A gyártelep őrkutyái napok óta jeleztek a kerítés mellett az akna irányába, mire utána néztek, mit is ugatnak a kutyák, így találtak rá az kutyusra, valószínűleg az ő ugatása miatt nem mozdultak el a kerítéstől a telepőr kutyák.



Kinézetre 12 évnél idősebbnek néz ki, ám fogai alapján fiatal 3-4 éves lehet. Jelenleg vészesen sovány, láthatóan többször ellett már, most is elapadóban van a teje, tehát valahol kölykeinek kell lennie. Az aknában tartózkodás nagyon legyengítette, kimerült, kiszáradt és éhes volt. Kálváriája nem most kezdődött, korábbi sérülés miatt az állkapcsa is el volt törve már. Nyakában egy derékszíj volt, valamint egy kötélhurok, ami komoly véraláfutásokat okozott.



A helyszínen lévő segítők egybehangzó véleménye szerint a kutya egyértelműen a "sikertelen"akasztást követően, emberi kéz által kerülhetett csak az aknába. A kutyus nagyon jámbor és végtelenül hálás. Jelenleg az egyesület gondozásában van.

Minden szemtanú jelentkezését várják, akár névtelenül is, aki érdemleges információval tud szolgálni a kutyus eredeti "gazdáról", illetve a feltételezett kölykök hollétéről.

[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!