Hírek

2012.07.12. 10:05

Jó úton járnak a refis művészpalánták

Pápa - Egyhetes nyári szakmai táborban csiszolhatták tovább tudásukat a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának képzőművészeti tagozatos diákjai.

Polgár Tibor

A művészeti képzés kötelező gyakorlatának számító bentlakásos tábor a neves tanintézet falai között zajlott, amelynek során a huszonkét művészpalánta változatos technikákat alkalmazva alkotott a festészet és a grafika területén.

- A diákok szemmel láthatóan komoly, látványos fejlődésen mentek át a tanév során. Több klasszikus technikát is elsajátítottak, amiket már sokkal tudatosabban alkalmaznak, mint korábban. A szakmai tábor egy hete alatt a grafikusok és a festők külön dolgoztak. A grafikusok kezei közül izgalmas, összetett, míves monotípiák, fa- és linómetszetek kerültek ki, míg a festők többek között valódi különlegességnek számító freskókat, illetve szekkókat is készítettek - tájékoztatott Kerpel Péter művész-tanár, aki egyértelműen sikeresnek és rendkívül hasznosnak nevezte a tábort. Hozzátette, a grafikusok egy szépen kicsinosított és felújított, ezentúl grafikai műhelyként funkcionáló termet is birtokukba vehettek a gimnázium épültének második emeletén.

A 9. és 10. osztályos diákok a szakmai gyakorlatuk során öt pedagógustól, Boros Zitától, Kerpel Pétertől, Nikolausz Krisztiántól, Pesei Petrától és Vámos Sándortól tanulhatták el a képzőművészeti alkotások létrehozásának fortélyait. A munka mellett maradt idő a kikapcsolódásra is: a tábor résztvevői ellátogattak a budapesti Néprajzi Múzeumba. A szakmai gyakorlaton való részvételről a tanulók tanúsítványt kaptak, majd végül egy saját alkotásaikból összeállított kiállítással zárták a tábort. A pápai református gimnázium művészeti szakközépiskolájában a tervek szerint a következő tanévtől már számítógépes grafikát is tanulhatnak a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!