Hírek

2012.07.07. 18:13

Udvari életképek Nagy Lajos király korából

Lovas - A Lovasi Napok rendezvényeit ezúttal a lovagkirály, Nagy Lajos korába helyezték, így az ő udvari életét elevenítették fel a lovasok szombaton.

Varga Ibolya

Hagyományosan felvonultak a település utcáin a lovas hagyományőrzők, majd az akadálypályán mutatták be produkciójukat a Hunyadi Huszár és Betyár Hagyományőrző Egyesület, a Sándor Huszárok Lovas Klubja, a Salföldi Kopjások és a Mátyásföldi Lovasegylet tagjai. A főzőversenyen ezúttal pörköltet készített a résztvevő nyolc csapat, a zsűri munkájában egyebek mellett Haumann Péter  színművész és Andrássy Antal újságíró vett  részt, a legjobbnak a helyi Mókus őrs főztje bizonyult.

Délelőtt a faluházban bemutatták a Kövestető 40 éves című filmet. A felvételeket elsőként Ferenczy Gáborné, Lovas polgármestere ajánlotta a közönség figyelmébe, de felszólalt dr. Bóka István, országgyűlési képviselő, aki maga is Lovason született, hogy ezen a területen volt gyermekkora kedvenc grundja és fájlalja, hogy mára beépítették.  A nap folyamán elsősorban helyi és környékbeli hagyományőrző együttesek léptek fel, de az esti műsorban Csenki Attila nevettette meg a közönséget, majd Zoltán Erika adott koncertet, végül a Rulett Együttes szolgáltatta a zenét a hajnalig tartó utcabálhoz.

A lovas hagyományőrző csoportok tagjai felvonultak a településen, majd Nagy  Lajos király korát idéző műsort adtak (Fotó: Orosz Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!