Hírek

2012.08.29. 09:27

Családias hangulat, jókedv, közös beszélgetések

Öcsön, az egyébként csendes kis faluban nagy volt a nyüzsgés a hétvégén. Ekkor tartotta falunapi ünnepségét a község.

Schvarzkopf Anita

Délelőtt a sportprogramok mellett kerekasztal beszélgetések zajlottak. A fókuszba vállalkozási ismeretek és marketing tevékenységek kerültek. Helyi és környékbeli vállalkozók saját tapasztalataikat osztották meg az érdeklődőkkel. A nap folyamán az öcsi őstermelők is bemutatkoztak. Saját készítésű sajtjaikat, boraikat, mézüket, szörpjüket kínálták.

A főzőverseny csábító illata délben sokakat vonzott a faluház udvarára. Ekkorra a falu önkéntes szakácsai már megfőzték és megsütötték az ünnepi menüt.

A délutáni kulturális programok minden igényt kielégítve nyújtottak kellemes kikapcsolódást mindenkinek. A latin táncbemutató, operett-musical, rock and roll összeállítás mellett néptánc és népdal csoportok is felléptek. Az esti utcabálban pedig mindenki rophatta a táncot hajnalig.

Mészáros Tamás polgármester örömét fejezte ki, hogy a közös ebéden és a délutáni programokon szép számmal voltak együtt. Úgy látja, sajnos a kis falvakban élőket is elérte már az elidegenedés folyamata, ritkulnak a falu lakói közötti kapcsolatok. Mindenki teszi a saját dolgát, és még a szomszédjával sem vált néhány szót. Azonban a falunap kiváló lehetőséget nyújt a kötetlen beszélgetéseknek az együtt létnek. Reméli, újra felélednek a régi barátságok, s talán még újak is kialakulnak. Emellett jó érzéssel töltötte el, hogy több Öcsről elszármazott is hazalátogatott a rendezvényre. Hiszi, hogy ezek az alkalmak újra összehozzák a falubelieket egymással, s azokat is, akik valamely módon, de kötődnek e kicsiny faluhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!