Hírek

2012.08.09. 18:58

Egyeztet az erőmű és a Mal

Ajka – Egyelőre nem született megállapodás a Magyar Alumínium (Mal) Zrt. és a Bakonyi Erőmű között, a felek tovább egyeztetnek.

Tremmer Tamás

Lapunkban már többször beszámoltunk róla: csaknem 1,4 milliárd forintra nőtt a Mal Zrt. tartozása a timföldgyártáshoz szükséges gőzszolgáltatást biztosító Bakonyi Erőmű Zrt.-vel szemben. A kintlévőség kezelése az erőműnek nagy gondot okoz, ezért csökkentették a gőzszolgáltatást, végső soron pedig annak beszüntetését vetítették előre. A megegyezésre első körben július végét határozták meg a felek, majd az erőmű tíz nap haladékot adott. A határidő itt van a nyakukon, de megállapodás egyelőre nincs. A Napló úgy tudja, a két cég vezetői folyamatosan tárgyalnak, és a mindkét fél számára elfogadható egyezségre törekszenek. – A Magyar Alumínium Zrt. és a bankok folyamatosan dolgoznak olyan kompromisszumos megoldáson, amely a Bakonyi Erőmű számára is elfogadható, ugyanakkor hozzájárul a munkahelyek megtartásához is – erősítette meg lapunknak Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!