Hírek

2012.08.02. 18:39

Késik a körforgalom-beruházás Veszprémben

Veszprém - Az ígéretek ellenére július 31-ig mégsem készült el a belvárosi körforgalom minden ága, az Ady, illetve az Ádám utcai kihajtó továbbra is zsákutca.

Tremmer Tamás

A belvárosi körforgalom tavaly szeptemberi alapkőletételekor május 31-i határidőt jelentett be a polgármester, ehhez képest már tavasszal látszott, a beruházás csúszik. (A veszprémi csatorna beruházást követően, ahol az eredetihez képest egy évvel később készült el a munka, már senki nem lepődött a késésen.)

Lapunk úgy tudja, az újabb kijelölt határidő július 31-e volt, de a körforgalomnak még mindig vannak vak ágai, az ígéretekkel ellentétben az Ady, illetve az Ádám utca felé továbbra sem lehet kihajtani.

Schmidt István, a városfejlesztési iroda vezetője elismerte a július végi határidőt, kifejtette, a módosított beruházási ütemtervben ez a dátum szerepelt. Továbbra is közmű műszaki problémák adódtak, ezért az ismételt csúszás. Ugyanakkor utalt a kivitelező ígéretére, amely szerint a hét végére minden kihajtó használható lesz.

Schmidt István beszámolt arról is, hogy a gyalogos aluljáró befejezésének határideje szintén július 31-e volt, de a közműkiváltás ezt a munkát is érintette. Az aluljáró szerkezeti elemei a Jutasi úti rámpás szakasz kivételével elkészültek, így a késés ellenére az aluljárót teljes egészében, a tervekben megfogalmazott műszaki tartalom mellett 1,5 hónap múlva birtokba vehetik a gyalogosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!