Hírek

2012.08.27. 13:51

MSZP - Átpolitizált vezetőváltások Veszprém megyében

Veszprém - Koncepciótlanság, kiszámíthatatlanság és a biztonság hiány jellemzi az oktatáspolitikát – hangoztatták szocialista képviselők hétfői sajtótájékoztatójukon, amelyen élesen kritizálták az ajkai, várpalotai és a tapolcai intézményvezetői kinevezéseket.

Halmos György

Gőgös Zoltán, a MSZP megyei elnöke úgy fogalmazott, hogy a kinevezések kapcsán a totális koncentráció folytatódik az oktatásügyben is, ez az önkormányzatiság újabb leépítése.

Dr. Horváth József ajkai alpolgármester arról beszélt, hogy a helyi Fidesz szervezet mindent megtesz annak érdekében, meghiúsítsa a szakképző iskola augusztus 31-ei átadását a Hit Gyülekezetének.

- A város az egyházzal korrekt közoktatási megállapodást kötött, ami biztosítja a hitélet függetlenségét, a jelenleginél jóval kedvezőbb anyagi kondíciókat az iskola és az alkalmazottak részére a pedagógiai program megvalósítását - jelentette ki. - A kinevezéseknél nem a szakmai hozzáértés az első, hanem a politikai megbízhatóság - mondta, majd példaként a Molnár Gábor óvoda, iskola, speciális szakiskola vezetőjét említette, akit úgy váltották le, hogy előtte két éve a Fidesz többségű megyei önkormányzat, egyhangúlag nevezte ki.

- Az intézmény elmúlt 20 éves történetében nem fordult elő olyan, hogy a helyi önkormányzat ne nyilváníthatott volna véleményt - ezt már Falussy Sándor, az MSZP várpalotai szervezetének elnöke mondta azzal kapcsolatban, hogy Thuri György Gimnázium élére fideszes politikust nevezetek ki. Az átpolitizáltságra példaként említette Faller Jenő szakiskolát és az összevont városi óvodákat.

Lévai József, az MSZP tapolcai képviselője a Szász Márton Általános Iskola, Speciális Szakiskola igazgatói posztjával kapcsolatban azt vetette fel, hogy az előzmények ismeretében nem meglepő, hogy a pozícióra csupán egyetlen érvényes pályázat érkezett, Stolár Mihály ajkai Fidesz elnöké. Tapolcán a Széchényi szakképzőt a Baptista Szeretetszolgálatnak adta át a város, ami azért érdekes, mert a fideszes többség az előterjesztésben arra hivatkozott, hogy az állami kezelésbe kerüléstől félti az iskolát, ami kormoly ellentmondás azzal, amit a központi kormányzat szorgalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!