Hírek

2012.08.06. 19:32

Tarthatatlan állapotok - Tíz éve beázik az orvosi rendelő

Veszprém – Hetente legalább egyszer beázunk, rendszeresen úgy kezdjük a napot, hogy megpróbáljuk a több-kevesebb vizet felitatni. Ha éppen nem a szétrohadt közműrendszerből folyik a nyakunkba valami, akkor a csapadékvíz talál utat.

Varga Domokos Péter

A Halle utca 5. szám alatt lévő háziorvosi rendelő személyzete megelégelte az évtizedes eredménytelen küzdelmet a beázással. Mikor hétfő reggel is több centiméter magasan állt a bizonytalan eredetű víz a rendelő várójában, úgy döntöttek, szerkesztőségünkhöz fordulnak. Dr. Harsányi Gábor háziorvos panaszkodik. A bevezetőben elhangzottakhoz hozzáteszi, a beázás állandó problémájuk, elrohad felettük az álmennyezet, de elkorhad a küszöb is. A több mint három évtizedes épületet az elkészülte óta nem újították fel, ablakszigetés helyett rések tátonganak az üveg mellett. A csempe hullik le a falról, eltérő színnel átmenetileg kipótolják, vagy egyszerűen felülragasztják plakáttal.



– Mi az eszközöket és felszerelést biztosítjuk, a rendelő épülete önkormányzati tulajdon. A problémákat rendszeresen jelezzük nekik, de semmi nem változik – indokolja türelmetlenségük okát Harsányi doktor. Az egészségügyet felügyelő alpolgármester, Némedi Lajos elmondja, kiküldték az oktatási és egészségügyi műszaki szolgálat dolgozóit a helyszínre a hibát elhárítani, és utasította az aljegyzőt, hogy levélben szólítsa fel a társásházi közös képviselőt a kiváltó okok megszüntetésére. Nagy felújításra, másik rendelő építésére az önkormányzat most forráshiány miatt nem vállalkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!