Hírek

2012.08.17. 19:26

Zenés ünnepi forgatag

Tapolca - Immár hivatalosan is kezdetét vette a pénteki felvonulással a Tapolcai ünnepi napok és borhét, bár a kedden megnyitott és azóta zajló Tapolcai nyári esték rendezvénysorozathoz szervesen kapcsolódik és azzal egyhetes változatos eseménysort alkot.

Szijártó János

Az ünnepi napok hagyományos  felvonulása  a Hősök teréről indult, majd a belvárost érintve érkezett a Kisfaludy utcába, a tavasbarlang körzetében kialakított rendezvénytérre. Itt számos, minőségi bort kínáló stand és színes kirakodóvásár várta a vendégeket, felvonulókat. A Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar zenéjére haladó menetben mazsorettek, borlovagok, táncosok, huszárok, hagyományőrző lovasok is helyet kaptak, de sok helybeli is csatlakozott a felvonuláshoz. Az érdeklődőket Császár László polgármester köszöntötte. 

 

Császár László beszédében kiemelte, hogy az egész térség életében fontos szerepet játszik a szőlő, a bor és ennek az idei ünnepi napokon is igyekeznek nyomatékot adni. A köszöntő után kihirdették a Badacsonyi Borvidék Tanács borversenyének eredményét, majd a tapolcai fúvósok csillogtatták meg tudásukat ismét. Este Charlie vonzotta szép számmal a közönséget a Kisfaludy utcába. 
 
Szombaton este a Lord, vasárnap Tóth Gabi ad koncertet. A hétvégén láthatja a közönség még a Kisfaludy utcai színpadon a Varnyú Countryt, Molnár György harmonikaművészt és zenekarát, a Helios zenekart, a Kinizsi táncegyüttest, a BellyFlame Tánccsoportot, a Varga Feri Balássy Betty duót és Domján Tamást.

Vasárnap rendezik a hagyományos pörköltfőző-versenyt és ekkor hirdetik ki a Virágos Tapolcáért mozgalom eredményeit is. A programsorozat az idén is augusztus huszadikán fejeződik be. A nemzeti ünnepen a kenyérszentelés 11.30-kor kezdődik a Templom-dombon. Délután gyermekshow, német nemzetiségi műsor, majd a Batsányi Táncegyüttes műsora szórakoztatja a közönséget. Az ünnepi köszöntőt este 8 órakor hallhatják a tapolcaiak, utána a Palmetta együttes, majd Janicsák Veca szórakoztatja az érdeklődőket. A tűzijáték a program szerint 21 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!