Hírek

2012.09.27. 19:56

A partnerségért Civil Információs Centrum

Veszprém - A Civil Információs Centrum célja a partnerség erősítése, a civil, a gazdasági és önkormányzati szektorok együttműködésének elősegítése.

Tremmer Tamás

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület nyerte el a Veszprém Megyei Civil Információs Centrum címet, így 2014. december 31-ig ők látják el Veszprém megyében az előírt szolgáltató feladatokat. Minderről Varga Endre egyesületi elnök számolt be minapi veszprémi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a cím azt jelenti, hogy meghatározott ideig hivatalosan is ők lesznek a partnerség elősegítői a megyében.

A szervezet 2003-ban jött létre, s a kezdetektől részt vesznek a Civil Ház programban. 12 éve tartanak fenn ingyenes szolgáltatásokat civil szervezetek részére. Varga Endre kifejtette, egymást segítve sokkal hatékonyabb és eredményesebb munka végezhető. Tevékenységük fő célja a partnerség erősítése, a civil szektor, az önkormányzatok és a gazdasági szféra együttműködésének elősegítése. Megyénkben ma 3500 civil szervezet működik, így feladat lesz bőven.

A Civil Információs Centrum keretében a munka július 1-jén kezdődött és 30 hónapig tart, amire 35 milliós támogatást nyújt a kormány. A pályázatuk megírását igényfelmérés előzte meg, mondta Meleg Tamás projektvezető, az egyesület alelnöke.

A programnak köszönhetően lehetőség nyílik pályázat benyújtásához; képzések, tréningek megtartásához; belföldi tanulmányutak szervezéséhez; szakmai kiadványok elkészítéséhez; adatbázisok kialakítására, valamint szakmai programok kidolgozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!