Hírek

2012.09.18. 13:51

Boldog Gizellától Szent Mihályig

Veszprém - A májusi Gizella napoktól a szeptemberi Szent Mihály-napi búcsúig tart a veszprémi fesztiválszezon, a Szent Mihály-napi programokat jövő hétvégén tartják a Kolostorok és kertek rendezvénytéren, valamint a várban.

Balla Emőke

Gyakran éri Veszprémet az a vád, hogy a turisták csupán rövid időt töltenek a városban, a nyári időszakban tartott három, négy, öt napos fesztiválok azonban vonzzák a vendégeket, akik bizonyítottan több napra érkeznek. Ez egy jó irány, éppen ezért támogatja az önkormányzat évről-évre a kiemelt fesztiválokat, mondta Porga Gyula polgármester. A nyári fesztiválszezont értékelve a keddi sajtótájékoztatón elmondta: idén is sok világsztár látogatott hozzánk, minden korosztálynak biztosítottunk programot, melyeket a műfaji sokszínűség jellemzett.

A Szent Mihály-napi búcsút 2009 óta rendezi a város, tavaly volt először kétnapos. Idén ismét egy egész hétvégén várják a veszprémieket. Szeptember 29-én, szombaton a Kolostorok és kertek rendezvénytéren rendezik meg a magyar pásztorkutyás behajtási ünnepet, terelő országos bajnoksággal, kutyakiállítással, tenyész szemlével. A gyerekek népi gyermekjátékok, kézműves foglalkozások közül választhatnak, a bazilikában este ünnepi koncert lesz. A Szent Mihály-napi búcsút vasárnap, szeptember 30-án tartják a Vár utcán és a Szentháromság téren.

A délelőtti szentmise után a Várszínpadon a Kabóca Bábszínház előadását, a Szilágyi Táncegyüttes, a Veszprém Táncegyüttes és a Zabszalma együttes műsorát láthatják. A Dubniczay-ház udvarán vásárfiát készíthetnek az érdeklődők, a Szaléziánumban üveget festhetnek, ostyát süthetnek, drámajátékon vehetnek részt.

A hétvégi programot ezúttal is  összefogással, a veszprémi érsekséggel, kulturális intézményekkel szoros együttműködésben szervezik. Rossz idő esetén a szabadtéri programok elmaradnak, ezekről érdemes előre tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!