Hírek

2012.09.05. 18:10

Demonstrációk hétvégéje - Feszült a helyzet

Veszprém - Forgalomkorlátozás lesz szombaton: a Jobbik felvonulást, a Világos Veszprémért Mozgalom ellendemonstrációt jelentett be. A Jobbik veszprémi elnöke szerint az útlezárással "megzsarolták" a pártot, a mozgalom a Jobbik "erődemonstrációját" nem érti.

Halmos György

Feszült helyzet alakult ki a szombati veszprémi rendezvények miatt: a Jobbik zsarolásról beszél, a Világos Veszprémért Mozgalom pedig érthetetlen erődemonstrációnak tartja a menetet.

A Jobbik veszprémi szervezete arról tájékoztatott, hogy a Magyar élet menete elnevezésű rendezvény szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik, azon beszédet mond dr. Morvai Krisztina, a párt uniós képviselője és Vona Gábor pártelnök is. Kovács Rajmund, a párt veszprémi elnöke azt közölte a Naplóval: az ellendemonstráció szervezői felhívásukkal "megzsarolták" a rendezvény szervezőit, amennyiben nem állnak el a menettől, akkor a Veszprémbe vezető utakon félpályás útlezárással fogják akadályozni, zavarni a rendezvényükre igyekvő szimpatizánsokat. Kovács Rajmund felháborítónak tartja, hogy 2012-ben egy parlamenti párt törvényesen bejelentett rendezvényét meg akarják akadályozni. A tiltakozók úgy mondtak véleményt a rendezvényükről, hogy nem tudják, hogy mi a célja  vélekedett.

A Jobbik rendezvénye ellen a körgyűrűhöz tervez demonstrációt szombaton a Világos Veszprémért Mozgalom, amihez civil szervezetek, pártok, magánszemélyek csatlakoztak.

Nagy Imre, a mozgalom szóvivője elmondta: belefér a demokratikus normákba, hogy egy parlamenti párt demonstrációt szervezzen, annak mikéntjét azonban kifogásolják. Nem értik, hogy miért vonulnak végig Veszprémen, ezért kérték, hogy a Jobbik tekintsen el ettől. - Élnek még olyan veszprémiek, akiknek a vonulás rossz idők emlékét idézi fel - közölte a szóvivő.

Hozzátette, hogy a menet elnevezését sem értik, és nem látják, mi értelme van annak, hogy az ország minden részéről idesereglett emberek felvonuljanak "erődemonstrációt" tartva.

- Ez az erődemonstráció sokakban félelmet kelt, ez ellen tüntetünk félpályás útlezárásokkal a körgyűrűnél - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!