Hírek

2012.09.27. 18:22

Kedves meglepetések a turizmus világnapján

Veszprém - A világ sok más részéhez hasonlóan megyénkben is megünnepelték a turizmus világnapját csütörtökön.

Győrffy Árpád

Az ENSZ turisztikai világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére 1980. óta tartják minden év szeptember 27-én világnapot. Az UNWTO minden évben valamilyen központi témát is javasol az eseményhez. Tavaly az eltérő kultúrák párbeszédét, az idén pedig a turizmus és a fenntartható energia összekapcsolását jelölték meg közös témaként.

Nálunk a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) kezdeményezésére tavaly is és az idén is a vendégbarátság volt a központi téma, amihez illeszkedve megyénkben is több szervezet csatlakozott programjával.

Több más mellett a balatonalmádi Tourinformban házilag készített süteményt, bort kínáltak, Balatonfüreden az MT Zrt. munkatársai ajándékokat osztottak és aláírásokat gyűjtöttek, reformkori hagyományőrzők savanyúvizet kínáltak.

Zircen a múzeumi látogatók ajándékra váltható "üzeneteket" kaptak. A sümegi Tourinformban helyi fazekasok által készített emlékgarasokat osztottak, a pápaiban kedvezményt adtak az ajándéktárgyak vásárlásánál.

A veszprémi Tourinform iroda ingyenes városnézést indított és ajándékokat adott az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!