Hírek

2012.10.16. 14:59

Évfordulós ünnepre készül a borlovagrend

Badacsony - A Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrend tagjai a hagyományoknak megfelelően az idén is két ünnepséggel köszöntik az újborokat - döntöttek a borlovagrend nagytanácsának legutóbbi ülésén.

Győrffy Árpád

A nyitottabb újbor ünnepre november 9-én kerül sor Tapolcán. A rend hivatalos rendezvényére a szokásoknak megfelelően mindig pontosan Szent Márton püspök névnapján kerül sor, így azt az idén november 11-én tartják Badacsonyban. Mindkét rendezvényen új tagokat is fogadnak a lovagrendbe a várhatóan eredményes próbatételek után.

A nagytanács már most megkezdte a felkészülést a borlovagrend jövőre bekövetkező 25. születésnapjának megünneplésére. Az ülésen elfogadott program szerint a 2013-évi Kéknyelű virágzás ünnepet is ennek megfelelően országosan kiemelt lovagrendi rendezvényként tartják, és egybekötik a magyarországi borlovagrendek kongresszusával. A lovagrend tiszteletbeli tagjait is meg szeretnék hívni a jövő évi Márton Napi ünnepre. Az évfordulóra egy emlékkönyvet is kiadnak.

Az ülésen értékelték a nagy hagyományokkal rendelkező Badacsonyi Szüretet. A látványos felvonulás még mindig nagy közönséget vonz, de a nagytanács tagjai szerint  bizonyos módosításokra lenne szükség a programban, lebonyolításban. Az ezzel kapcsolatos javaslataikat megküldik az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!