Hírek

2012.10.06. 07:06

Felvidéki gyerekek Tapolcán

Tapolca - Pályázati támogatással mintegy százharminc tapolcai iskolás vehetett részt két napos felvidéki kiránduláson májusban. Akkor a marcelházi magyar tanítási nyelvű iskola fogadta a tapolcaiakat, a napokban viszont ők látogattak ide.

Szijártó János

A vendégeket Bajner Imre köszöntötte a tavasbarlang előtt. Emlékeztette a tanulókat a korábbi jó hangulatú találkozóra, amikor Duka Róbert iskolaigazgatóval megállapodtak abban, hogy később ők látogatják meg Tapolcát. Ez a pillanat eljött, mondta Bajner Imre a gyerekeknek. Mivel a felvidéki iskola számára nem volt pályázati lehetőség, így számukra csak egy egynapos kirándulást tudtak megszervezni, de igyekeztek azt tartalommal megtölteni.

A gyerekek elsőként megtekinthették a tavasbarlangot, majd a közös ebéd következet a Tapolcai Általános Iskola Batsányi tagintézményében. Utána a Kazinczy tagintézményben folytatódott a program, ami aztán városlátogatással folytatódott. A Városi sporttelepen játék és foci várta a vendégeket, majd a Bárdos Intézményegységben a szülők közreműködésével elkészített finom paprikás krumpli. A színes program után élményekkel gazdagodva és a mielőbbi viszontlátás reményében utazhattak haza a marcelházi iskolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!