Hírek

2012.10.31. 15:17

Tökölő makik

Veszprém - Másodszor rendezett halloween partit az állatkert október utolsó napján.

Varga Ibolya

Az őszi szünetre való tekintettel döntöttek úgy, hogy hétköznap várják azokat, akik bármilyen alkotást készítenek akármely fajtájú tökből. Egy faragvány csak egy embernek mérsékelte a belépőjének árát. Az állatok közül több kimondottan kedveli a tökféléket, önmagában is, hát még megtöltve. A gyűrűsfarkú makik, a varik és a csimpánzok is szőlőt, almadarabokat, barackot, körtét és más gyümölcsöket, valamint finom magvakat kaptak a faragott tökbe csomagolva.



Az említett állatok kifutói közelében vették át az állatgondozók a tököket. Nem tudták mindet felhasználni takarmányként a rendezvény napján, valószínű, hogy még a hét végére is jut a finom csemegéből az állatoknak. Minden látogatónak élmény, ha végignézhet egy etetést az állatkertben. A különböző fajok eltérő technikával szedik ki az ismert falatokat a tálalóedényből, az is érdekes, amint megkóstolják a tököket, hamar rájönnek, hogy ezek is finomak és végül mindet elfogyasztják. A rendezvény sikerén felbuzdulva az állatkert vezetői már most elhatározták, hogy jövőre ismét megszervezik a halloweent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!