Hírek

2012.11.07. 15:51

Adventre megnyitják Pápa főterét

Pápa - A tér ugyan nincsen kész, de fokozatosan megpróbáljuk birtokba venni. Jó visszhangja volt annak, hogy a járdaépítés miatt kinyitottuk a gyalogos forgalom előtt. Így fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester az adventi készülődésről tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Imre

- Úgy látjuk, hogy december elején a terület egy részét berendezhetjük. Sokáig készültünk arra, hogy adventi vásárt tarthassunk. Olyat tervezünk - természetesen pápai adaptációban -, mint amilyet partnervárosunkban, Schwetzingenben már tíz-tizenöt éve láthatunk - fogalmazott a polgármester, aki elmondta azt is, hogy nem a kereskedelmi jelleget szeretnék hangsúlyozni. Inkább azt, hogy a pápai fiatalok, idősek, civil szervezetek megmutathassák, mivel készülnek a karácsonyra.

A színpadi produkciók mellett a faházakban helyi kézműves termékeket árulnak majd. Mindehhez fenyőfa, karácsonyi dallamok, forralt bor, jó hangulat társul.

- Olyan helyszínt tervezünk, ahol az is kellemesen eltöltheti az idejét, aki nem vásárolni akar, csupán belekóstolni a karácsonyt megelőző ünnepváró hangulatba. Ezzel hagyományt igyekszünk teremteni. Az idei egyfajta kísérlet is, hiszen az első Fő téri rendezvény lesz azóta, hogy a rekonstrukció megkezdődött - mondta el Áldozó Tamás.

A Gróf út és a Korvin utca közt épül föl a falu

A városi advent eddigi lényege az volt, hogy a különböző pontokra telepített faházaknál a pápai intézmények, szervezetek jelentek meg fellépéseikkel, akár teljesen ötletszerűen, hét közben is, hét végén is. Ez a fajta szétszórt, a Kossuth utca különböző pontjain megtekinthető spontán műsor rendkívül népszerű volt a pápaiak körében. Idén mindez a Fő térre koncentrálódik, ahol a nyugati és a keleti "kapu" között, a nagytemplom mögött építik meg az adventi falut. A vásárra várják azoknak az árusoknak a jelentkezését, akik kézműves termékeikkel emelik az ünnepi hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!