Hírek

2012.11.23. 14:04

Bringások rázós harmadik köre

Veszprém - A városban először rendezhettek cyclocross kerékpáros futamot: a LoCargo Veszprém Cross száznál több indulót és látványos versengést hozott.

Munkatársunktól

Az október közepe óta tartó Supercross kerékpáros sorozatot három évvel ezelőtt azért találták ki, hogy a különböző szakágakban versenyző bringások a holtidényben is találjanak maguknak elfoglaltságot a monoton felkészülés alatt. Az idén Veszprém is bekerült a helyszínek közé, a harmadik futam jutott a királynék városának.

A LoCargo Veszprém Crosson végül 115 kerekes adta le a nevezését. A mezőny a Barátság parkban kialakított pályán mérte össze erejét és tudását. A park csiki-csuki kanyarkombinációival, a rázós terep alaposan feladta a leckét a résztvevőknek, akiknek egy dupla palánkot, egy játszótéri homokozó akadályt is le kellett küzdeni, de sokaknak nagy kihívást jelentett a teherautó platóján történő átkelés is. Itt ugyanis raklapokból felépített lépcsőn kellett a kerékpárral kézben felfutni, a másik oldalon pedig egy rámpán legurulni.

A helyi indulók közül a Veszprémi Kerékpáros Egyesület (VKE Nelson) képviselője, Hornung András kívánkozik az élre, aki az U-23-asok között az előkelő negyedik helyet szerezte meg. A master 2-es korosztályban Pichner József a 21. helyen végzett. A felnőtt nők mezőnyében pedig Magyar Dalmát illeti dicséret, aki az igen erős mezőnyben a tizedikként ért célba.

A hobbi férfi kategóriában a Balatonparty KSE-től Bergnonn Ernő a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Egyébként a férfiak elit kategóriáját Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya) nyerte, aki taktikus versenyzéssel és némi szerencsével vihette haza az aranyat.

- Nagyon tetszett a pálya, a kamionos akadály pedig szerintem mindenki számára emlékezetes marad - kezdte a Suprecross sorozatban először diadalmaskodó győztes. - A homokozón való áthajtást is nagyon szerettem, különösen azért, mert itt dőlt el az első hely az üldözőimmel szemben. Több helyen is rázós volt a pálya, ami kissé meggyötörte a bringákat, és több gödör, nem várt bukkanó is a technikásságot növelte.

Nagyszerű visszajelzéseket kaptak a szervezők a bringásoktól (Fotó: Gáspár Gábor)

A hölgyeknél az olimpiai résztvevő, Benkó Barbara volt a leggyorsabb:

- Kissé féltem a futamtól, mert riválisaim már hetek óta benne vannak a versenyzésben, nekem pedig ez csupán a második futamom volt. Kellemes meglepetésként ért a siker. A fél versenyt lecsúszott nyeregcsővel mentem, emiatt kissé fáj a derekam, de nem akartam megállni, nehogy ezzel is időt veszítsek - magyarázta az aranyérmes.

Tóth András a LoCargo Veszprém Cross futam főszervezője elmondta, a cyclocross viadalok azért is érdekesek, mert a megadott pályák egyediek és mindegyiken vannak járhatatlan szakaszok.

- Eddigi tapasztalatainkból kiindulva találtuk ki a teherautós akadályt, ami mindenkinek nagyon tetszett. Nagyszerű visszajelzéseket kaptunk és a résztvevők többsége úgy fogalmazott, magasra tettük a lécet, amit nehéz lesz bárkinek is felülmúlni.

Tóth András egyébként azért nem indult az erőpróbán, mert főszervezőként az esemény körüli teendők kötötték le. Eddig az elit férfi kategóriában két értékes helyezést tud felmutatni: Kazincbarcikán 6. lett, Ózdon pedig hetedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!