Hírek

2012.11.08. 08:48

Nem indokolt a ''kincstári optimizmus''

Pápa - Sajtótájékoztatón reagált Orbán Imre, a Jobbik pápai szervezetének elnöke dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester a repülőtér kettős hasznosításával foglalkozó tájékoztatójára.

Nagy Imre

- Mozgalmunk egyet ért a pápai repülőtér fejlesztésével és polgári célú hasznosításával, de azt gondoljuk, ezek nem fogják megoldani a térség akut munkaerő problémáit. Nagy hazardírozás több multinacionális cégre bízni a térség jövőjét. Ideje volna azt is átgondolni, hogy 1989 óta Pápa mennyi munkahelyet veszített el. A felvázolt fejlődés legnagyobb gátja a város megközelíthetőségében rejlik. Városunk a választási kampányban megfogalmazott választási ígéreteknél tovább nem jutott. Nem került fejlesztésre sem a 83-as út, sem a Győr-Pápa-Celldömölk vasútvonal.

A város megközelíthetősége, tömegközlekedése katasztrofális. Ideje lenne közösen gondolkodni a jövőről, és elsőként a közlekedést kellene fejleszteni ahhoz, hogy gazdasági kérdésekről beszélhessünk, ezért nem indokolt a megyei kormánymegbízott optimizmusa - fogalmazott a Jobbik helyi elnöke, aki szerint az élelmiszer-termelés és feldolgozás feletti jog visszaszerzése, az észak-déli irányú közlekedési folyosó megnyitása, egy nagybani élelmiszerpiac létrehozása Pápán, és a helyi termelői piac jelenthetné a térség felemelkedését. Galambos István a Jobbik megyei alelnöke, az ifjúsági tagozat koordinátora a diákmunkával kapcsolatos iskolaszövetkezeti visszaélések ellen indított országos akciójukról adott tájékoztatást. 

- Szeretnénk létrehozni egy, az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz hasonló országos szervezetet, ami kifejezetten a fiatalokat ért jogsértéseket vizsgálja - fogalmazott a megyei alelnök, aki tájékoztatott a Pápáról indult fotópályázatról és a Jobbik novemberi és decemberi megyei rendezvényeiről. A pályázat címe Az én városom, az én megyém. A fiatalok az év végéig öt képpel pályázhatnak, ezeket szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb alkotásokból vándorkiállítást rendeznek. December 1-jén Ajkarendeken szervezik meg a 2. nemzeti szavalóversenyt, december 6-án az ajkai kórház gyermekosztályán Mikulás napi ajándékozást tartanak. A programok között szerepel még tapolcai rovásírás előadás, várpalotai lakossági fórum, veszprémi adományozás a kórház koraszülött osztálya számára, illetve pápai szemétgyűjtési akció is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!