Hírek

2012.11.20. 11:13

Nemzetiségi önkormányzati ülések Pápán

Pápa - Az elmúlt napokban tartották üléseiket a városban működő nemzetiségi önkormányzatok. Napirendjeik közt közmeghallgatás is szerepelt.

Nagy Imre

A német nemzetiségi önkormányzat elsőként elfogadta a háromnegyed éves gazdálkodásról szóló beszámolót, majd a testület értékelte a szeptemberben, a bornapok keretében rendezett nemzetiségi napot. Megtárgyalták az ez évben még hátralévő programokat is: a hagyományos adventi hangversenyt idén nagyobb szabásúra tervezik, és a Szent József kápolnában tartják december 14-én. Az ülés közmeghallgatással ért véget, ahol Pillerné Fódi Ilona elnök ismertette az önkormányzat 2012. évi tevékenységét.

Az örmény nemzetiségi önkormányzat a gazdálkodás elfogadását követően az Örmény Köztársaság kikiáltásának évfordulójára szervezett szeptember végi rendezvényt értékelte. Keller Ludmilla elnök idézte fel az Edvy malomban tartott rendezvény pillanatait. Szó esett következő programjukról is: november 24-én, szombaton délután három órakor Balabanian Hartioun fotóművész kiállítását rendezik meg a Pedagógus Művelődési Házban. A közmeghallgatáson az önkormányzat elnöke kitért az idei programokra, majd elmondta: céljuk, az örmény kultúra bemutatása, közelebb hozatala a pápaiakhoz maradéktalanul megvalósult az idei évben is.

A cigány nemzetiségi önkormányzat szintén elfogadta a háromnegyed éves gazdálkodásról szóló beszámolót, majd a decemberre tervezett Mikulás-napi rendezvény és a bál részleteit beszélték meg a képviselők. Ezekre mintegy 650 ezer forintot költhetnek el. A vegyes ügyek közt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által kezdeményezett agressziókezelő programról esett szó részletesen, majd Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnök a maguk mögött hagyott rendezvényeket ismertette közmeghallgatás keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!