Hírek

2012.11.08. 18:46

Szócska Miklós Pápán - Racionálisabbak az új betegutak

Pápa - Az egészségügy struktúra-átalakításáról volt szó azon a sajtótájékoztatón, amit dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és kísérője, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő tartott csütörtökön este a polgármesteri hivatalban.

Nagy Imre

A politikusok ezt követően zártkörű fórumon találkoztak a helyi egészségügy képviselőivel és a meghívott érdeklődőkkel.

- Intenzív munkafázisban vagyunk. Nagy örömmel megyek bárhova az országban, különösen most, a struktúraváltás közben, után. Gyűjtöm az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat. Hallani szeretném, hogy a nemrég érkezett alapellátási emelés, a béremelés hogyan változtattak az egészségügyben dolgozók, az intézmények hangulatán. Szeretném látni az elképzeléseket, hiszen a szervezetek jövőbeli stratégiáját most alakítjuk ki. A műhelytitkokat, a mindennapos gondokat átbeszélni érkeztem Pápára - fogalmazott az államtitkár. - Amikor itt jártam egy évvel ezelőtt, akkor a szülészeti hozzáférési idők szerepeltek evidenciaként, akkor más aggasztotta a helyieket. Ma más hangulatban tudunk beszélgetni egy fenntartható intézményben - mondta Szócska Miklós, aki szerint fontos kérdés a rehabilitációs fejlesztési irány, mint a város büszkesége.  Másrészt ez olyan célja az egészségügynek, az egészségipar fejlesztésének, ami Pápán már megvalósult. Olyan irány ez, amire oda kell figyelni és tovább kell fejleszteni.

Előnyös, eredményes volt az átszervezés

Az országjárás általános tapasztalata, hogy gondokról alig hallani, hiszen az intézményvezetőkkel együttesen átgondolt szerkezet átalakítás indult be. A térségi átsorolások első korrekciós körei már jogszabályi szinten is megjelentek. A betegutakat, a racionális ellátási irányokat folyamatosan követjük. Ezeket az apóságokat szedjük össze azért, hogy a lábbal szavazást tudjuk megerősíteni - mondta el dr. Szócska Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!