Hírek

2012.11.05. 19:07

Újraindultak az építési munkák Veszprémben

Veszprém - Néhány héten belül befejeződik a körforgalom és a hozzá kapcsolódó aluljáró építése. Az elmúlt napokban többen is megkeresték szerkesztőségünket a belvárosi rekonstrukcióval kapcsolatban. Az építkezések elhúzódásának okairól és a várható átadásokról a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjét, Schmidt Istvánt kérdeztük.

Napló

Szerző: Marton Attila

- A körforgalom végleges befejezésének novemberi határideje tartható, eddig a "pinceügy" lelassította az építést, ami összefügg a belvárost érintő rehabilitációs munkálatokkal is;  a Jutasi útnak az új körforgalomtól a Bagolyvári úti csomópontig való megújítása a "körforgalmas" projekt része. A kivitelező a Practical Kft., de a Jutasi úttal párhuzamos áruház felőli aluljáró építése a belváros-rehabilitációs beruházásban készül, amelynek kivitelezője a Vemévszer Kft.

Schmidt István  elmondta, az út befejező munkáival addig nem tudtak előrehaladni, amíg a támfal építése során fellelt pince sorsa nem rendeződött. A pincét - a korábbi sajtótájékoztatón bejelentettek szerint - visszatöltik, így a támfal építése és az útépítés körülbelül egy hete újraindult. - A határidőből nem engedünk, apró feladatok csúszhatnak át december közepéig - közölte az irodavezető.

A körforgalom aluljáróját a körforgalom átadásával együtt megnyitják - mondta el Schmidt István.

- A Jutasi út alatti - a városrehabilitációhoz kötődő - aluljáró építése jövőre lesz készen, addig a piacnál lévő gyalogátkelőt nem szüntetjük meg, az a jelenlegi helyén üzemel tovább. A Kossuth utca és terei jelenleg hivatalosan is építési területnek számítanak, így fennakadással és némi kerülővel tudjuk biztosítani a gyalogos közlekedést. Ugyanakkor amint elkészül a Kossuth utcai gyalogos aluljáró, ezt a gyalogátkelőt végleg felszámoljuk.

Olvasóink közül többen érdeklődtek arról, hogy mi épül a Bányatröszt székházánál, illetve hogy megmarad-e itt a parkoló. Az irodavezető kérdésünkre  elmondta:  az OTP épülete és a Kossuth utcai "lepényépület" mögött nem lesz új épület, csupán a közterület alakul újjá. Ennek köszönhetően racionalizálják és akadálymentesítik a gyalogos közlekedést, valamint az optimális parkolás lehetőségét valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!