Hírek

2012.12.16. 17:46

Borkarácsonyfa a legjobb nedűkből

Badacsonytomaj - A Badacsonyi Kör felállította az első borkarácsonyfát a Városligeti Műjégpályán a napokban, de a hétvégére tervezett balatoni borkorcsolyázás, jég híján elmaradt.

Szijártó János

Erről Kardos Gábor a Szeremley Birtok értékesítési igazgatója, ötletgazda számolt be lapunknak. Amint megtudtuk, a kör négy alapító pincészetének palackjaiból (Istvándy, Laposa, Szeremley és Váli), kör alakú üveglapokra, egy jégen álló hordón koncentrikus körökben elhelyezett borosüvegekből és mécsesekből embermagasságú karácsonyfát építettek. A csúcsdísz a Badacsonyi Kör idei közös kéknyelűje volt, mikulássapkában. Ez hazánk első közösen szüretelt, és készített bora. A korcsolyázók megkóstolhatták ezt a helyszínen is, de akit érdekelt utána, az estébe nyúló boros programon is megízlelhette a finom italokat. A négy pincészet a közös kéknyelűn kívül újborokat és néhány reprezentatív tételt mutatott be, ahogy díszvendégük, a fiatal borász, Borbély Tamás is.

A borkarácsonyfánál Borbély Tamás (balról), Szeremley László, Laposa Bence, Istvándi Gergely, Váli Péter és Kardos Gábor (Fotó: Helyszíni felvétel)

Kardos Gábor azt is elmondta, hogy a hétvégére tervezett borkorcsolyázás, az enyhe időjárás és eső miatt elmaradt, de egy későbbi időpontban, várhatóan Szilveszter körül, megrendezik azt. A jeges program részleteiről, főként annak időpontjáról az interneten tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!