Hírek

2012.12.30. 12:40

Környezettudatos beruházás

Kettős ünnepre gyülekezett a település lakossága a minap: a hagyományos közös karácsonyt és egy nagy értékű, és nagy jelentőségű fejlesztést ünnepeltek az acsádiak. A rendezvényt a polgármesteri hivatal nagytermében tartották.

Nagy Imre

A helyi önkormányzat a Közép-dunántúli Operatív Program pályázatán a község szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása című projekten belül 253 055 547 forint európai uniós és állami támogatást nyert el. A szerződést 2009szeptemberében írták alá, a kivitelezés 2010 májusában kezdődött, a teljes beruházást 2012 decemberében fejezték be. Minderről Szalóky Nándor polgármester adott tájékoztatást. Mint elmondta, a beruházással (a szennyvízhálózat és a tisztító megépítésével) a község kommunális szennyvízének szakszerű, az európai normáknak is megfelelő tisztítása oldódott meg.

 

A nagyacsádi közönség (Fotók: Nagy Imre)


- Így már meg tudjuk óvni környezetünket, nem szennyezzük a háztartásokból a talajba jutó vegyi anyagokkal. Ennek hatását főként a későbbi generációk élvezik - fogalmazott a település első embere, aki azt is elmondta, hogy a beruházás teljes összege 304 886 201 forint volt, a különbözetet a lakossági befizetésekből fedezik. Egy újabb sikeres pályázaton közel tizennyolcmillió forintot nyert a község az önerő finanszírozására.

 

Vörös László vezérigazgató, Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Szalóky Nándor polgármester

 

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a pályázat főbb ismérveit ismertette a résztvevőkkel. Mint elmondta, ennek keretében négy Veszprém megyei település kapott mintegy 1,1 milliárd forintnyi támogatást. Nagyacsádon a beruházás keretében 7946 folyóméter csatorna és kettő darab átemelő épült meg. Vörös László, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója az építés körülményeiről, főbb adatairól számolt be a település lakosságának. A hivatalos átadást követően a nagyacsádi óvodások, iskolások, és a helyi asszonykórus műsora szórakoztatta a résztvevőket. A kettős ünnep a helyi tehetséges diákok jutalmazásával zárult.

Vörös László, Szalóky Nándor és Dr. Kovács Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!