Hírek

2012.12.27. 12:50

Kropf Miklós funkcióváltása

Lemondott a Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanács elnöke, Kropf Miklós, mert a kormánymegbízott javaslatára a közigazgatási és igazságügyi miniszter kinevezte a január 1-ével megalakuló zirci járási hivatal vezetőjéve.

Varga Domokos Péter

A társulási tanács tagjai ezt követően Ottó Pétert, Zirc város polgármesterét választották meg elnöknek, aki a funkciót január 1-től tölti be. Minderről a tanács tagjai legutóbbi ülésükön döntöttek. Kropf Miklós a 28-i, pénteki közmeghallgatáson azt is bejelenti, december 31-ével lemond a bakonynánai polgármesteri pozíciójáról is. (Erre törvény kötelezi, hiszen járási hivatalvezetői poszttal összeférhetetlen a polgármesterség.) Bakonynánán ezért márciusban új polgármester-választást kell tartani. 

A többcélú kistérségi társulás ülésén több, technikai jellegű döntést is hoztak. Mivel január 1-ével megszűnik a társulás munkaszervezete, két dolgozójuk átkerül átkerül a zirci polgármesteri hivatalhoz, kettő pedig a  Klebelsberg intézményfenntartó központhoz. A dolgozókkal együtt átadták a személyi használatú technikai eszközeiket, számítógépeiket is. 

Emellett több ponton módosították a társulási megállapodást. Mivel Eplény kistérséget vált (valamint a veszprémi járáshoz csatlakozik),  kikerül a feladatellátásból. A kistérségi társulás működteti továbbra is a szociális szolgáltaltást, valamint a térségben a központi orvosi ügyeletet.


Kropf Miklós lemondott a Zirc Kistérség Többcélú Társulási Tanács elnöki pozíciójáról, mert a zirci járási hivatal elnöke lesz (Fotó: Varga Domokos Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!