Hírek

2013.01.16. 15:11

Biztonsági őr segített a lopásban

Veszprém – A biztonsági őr közreműködésével alaposan "megdézsmálták" az egyik veszprémi nagyáruházat a tolvajok. Egyikük börtönbe került.

Mátételki András

A bűncselekmény felbujtója, a 37 éves K. László tavalyelőtt rendszeresen megjelent az OBI áruházban, ahol megismerkedett az egyik biztonsági őrrel, V. Gergellyel. A 26 éves fiatalember vetette fel, hogy könnyűszerrel ki lehetne hozni különböző termékeket az áruházból, amikor ő szolgálatban van. Később abban állapodtak meg, hogy az ellopott áruk értékének a felét ő készpénzben megkapja.

Ezek után K. László megkereste ismerősét, T. Tamást, aki korábban rendőr volt (jelenleg fegyveres rablás miatt előzetesben van - a szerk.), s felajánlotta neki, hogy a 1,5 milliós tartozását áruval „fizetheti meg”.  Elfogadta az ötletet a 30 éves férfi, aki 2011-ben legalább négy alkalommal járt az OBI-ban úgy, hogy a biztonsági őr elnézte a kertészeti részleg kapujában, hogy nem fizet. Az egyik legdrágább tétel egy tízelemes konyhabútor volt, ami 140 ezer forintot ért. Összesen egymilliós kárt okoztak az áruháznak. V. Gergelynek csalódnia kellett, mert az eredeti megállapodás helyett kevesebb pénzt kapott: 200-300 ezer forinttal lett gazdagabb a lopásokból.

A lebukás napján, 2011. december 9-én ismét támadásba lendült a csapat, de ez alkalommal „csak” 249 ezer forint értékű árut vittek ki a parkolóba. T. Tamást pakolás közben igazoltatták a rendőrök, majd elkezdődött az ügy felgöngyölítése. A tolvaj és a biztonsági őr részletes beismerő vallomást tett, ők egy év nyolc, illetve egy év két hónap, 3-3 évre felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszták a dolgot. K. László tagadta a bűncselekményt, az ő esetében a Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor tanácsa emelte jogerőre az első fokon meghozott döntést: az egyik füredi diszkóban dolgozó férfinek egy év nyolc hónapot kell börtönben töltenie, ugyanakkor le kell ülnie egy korábban csoportos garázdaságért kiszabott, de akkor két évre felfüggesztett, kilenc hónapos büntetését.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!