Hírek

2013.01.25. 12:13

Korszerűsödő erdei iskola a Bakonyban

A Hubertus Erdészeti Erdei Iskola fejlesztéséhez kapott támogatást a projekt-gazda.

Sipos Ottó Tibor

Az erdei iskola az iskolák tantervének integráns részét képezi. Célja a megismertetés, megismerés, a tanulók aktív cselekvő képességének fokozása. Izgalmas játéktér, a foglalkozásokon az ismereteket bővíti, képességeket, készségeket fejleszt, közösségi életre, a természet s annak növény- és állatvilágának szeretetére, megóvására nevel, tudatosítja az ifjúságban, hogy az erdő- és vadgazdálkodás nélkülözhetetlen, szerves része életünknek.

„Az erdő”- ilyennek látta Grabler Gergő, az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola negyedik osztályos tanulója az erdőt, egy erdei iskolai hegyi túra alkalmából

A Bakonyban, a Kab-hegy nyugati oldalán a cseres, bükkös erdő mélyén található a Hubertus Erdészeti Erdei Iskola. Az iskola fejlesztéséhez a projekt-gazda HM-VERGA Veszprémi Erdőgazdasági Zrt. több mint harminckét millió forintos támogatást kapott.

A projektben foglaltak megvalósulása következtében az oktatási terek jelentős része akadálymentessé válik, így további lehetőségek nyílnak ahhoz, hogy az erdei iskolát igénybe vevők köre, az oktatásban részesülők száma is növekedhessen.

Korszerűsödik a szennyvízkezelési és elvezetési rendszer, új bútorok, felszerelések teszik majd otthonosabbá, kényelmesebbé a létesítményt. A tárgyi feltételek mellett gondoskodnak az erdei iskola létesítményben foglalkoztatottak továbbképzéséről is, hogy kényelmes körülmények mellett, nagy felkészültségű előadóktól szerzett ismeretekkel, élményekkel gazdagodva térhessenek haza a tanulni és kirándulni vágyó látogatók.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, 2013 júniusában kerül átadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!