Hírek

2013.01.28. 12:06

Még idén elkelhet a centenáriumi sporttelep

A Csererdőn élők között szárnyra kelt a hír, hogy az egykori Bakony Művek centenáriumi sporttelepének helyén kamionváró létesítését tervezik.

Marton Attila

A hírrel kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot. Kérdésünkre a Városfejlesztési Iroda vezetője, Schmidt István elmondta, nem tud erről, s ugyanezt mondta az engedélyeztetési eljárásokban megkerülhetetlen Városüzemeltetési Iroda vezetője, Kovács Zoltán is.

A terület egyik tulajdonosa különböző cégeken (Zöld Bakony Kft., V-Park Kft.) keresztül az elsősorban ingatlanfejlesztéssel foglalkozó budapesti CBS Property Zrt. Soóki-Tóth Gábor, a cég ingatlanhasznosítási igazgatója lapunk kérdésére elmondta, az iparterületnek több tulajdonosa is van, s az évek óta zajló környezeti kármentesítés komoly kiadásokat jelent számukra.

Az ipari terület egyes részeinek - így a sporttelepet magába foglaló teleknek - átminősítése érdekében tavaly év elején kezdeményezett eljárás májusban indult, jelenleg is folyamatban van, és várhatóan még idén lezárul. Az átminősítés a korábban beépíthetőnek minősített terület zöldfelületté való átsorolását, valamint a sporttelep gazdasági övezetbe való besorolását jelenti, mondta Soóki-Tóth Gábor. A sporttelep területe korábban is beépítésre szánt terület volt, az átsorolás következtében a beépítés intenzitása és a lehetséges funkciók köre módosul, magyarázza az ingatlanhasznosítási igazgató.

Az átminősítés célja a terület értékesíthetővé tétele annak érdekében, hogy a cég megteremtse a tulajdonában lévő területen jelenleg zajló és a jövőben tervezett infrastruktúra-fejlesztés, illetve a területen lévő talaj- és talajvíz-szennyezés felszámolásához szükséges több százmilliós beruházás forrásait. A szennyezéssel érintett területen tavaly elvégezték a talaj kármentesítését, míg a talajvíz kármentesítését folyamatosan végzik, ez várhatóan még évekig eltart. A 2006 óta használaton kívüli sporttelep iránt korábban mutatkozott érdeklődés, jelenleg azonban nem tárgyalunk senkivel a terület hasznosításáról, mondta az ingatlanhasznosítási igazgató, majd hozzátette, ha az átminősítés lezárul, több kisebb cég nyithat telephelyet ezen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!