Hírek

2013.01.29. 15:34

Tűzmegelőzés a cél

Nevéből adódóan a prevenciót tűzte zászlajára a hivatalosan kedden megalakult Veszprém Megyei Tűzmegelőzési Bizottság. Programokkal, képzésekkel, tanácsokkal segítenék a lakosságot.

Szabó Péter Dániel

A rendőrség égisze alatt működő balesetmegelőzési bizottság mintájára a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezdeményezte egy megyei tűzmegelőzési bizottság létrehozását, amelyben a katasztrófavédelem munkatársai mellett helyet kaptak a rendőrség és a mentőszolgálat képviselői, a kéményseprőipari-közszolgáltatást végző társaságok, az erdészeti, az építésügyi, valamint a munkavédelmi és munkaügyi hatóságok, a közüzemi szolgáltatók, a mérnöki kamara, a megyei tűzoltó szövetség, a polgárőrség és a pirotechnikai termékeket forgalmazó cégek.

Az alakuló ülésen az elnöknek választott Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató (középen) adott tájékoztatást a tűzmegelőzési bizottság munkájáról, célkitűzéseiről. Tőle balra Horváth Ernő, a megyei közgyűlés elnöki kabinetjének titkára, míg jobbra Miskolczi Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az alakuló ülést kedden, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon tartotta a bizottság, ahol Németh Tamás tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a megjelenteket, s vázolta fel a szervezet ügyrendjét és 2013-as munkatervét. Elmondta, nevéből adódóan a megelőzés a bizottság fő célja, a hatékony prevenciós propaganda ugyanis egyrészt emberéleteket menthet, másrészt pedig jelentős megtakarítást eredményezhet a gazdaságnak. Ennek érdekében képzéseket és programokat szervez, valamint az év különböző időszakaiban aktuális tűzvédelmi kérdésekben foglal majd állást a bizottság, amelynek tagjai alakuló ülésükön két témában is tanácskoztak.

A szén-monoxid mérgezés veszélyeiről, a veszélyhelyzet elkerülésének lehetőségeiről, a tüzelő- és fűtőberendezések felülvizsgálatáról, valamint az avartüzekről is szó esett az ülésen, a tervek szerint rövidesen hasznos tanácsokat tartalmazó lakossági tájékoztatót ad majd ki a szakmai testület.

 

A tűzmegelőzési bizottság elnöke Németh Tamás tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, társelnöke pedig Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke. Az alelnöki tisztséget Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes tölti be, az ügyvezető elnök Kovács Péter tűzoltó őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő, míg a bizottság titkára Hegedűs Csaba tűzoltó őrnagy, hatósági osztályvezető lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!