Hírek

2013.02.18. 15:29

Állatvédő dolgozik az ajkai gyepmesteri telepen

Még nyomoz a rendőrség az Ajkán tavaly december 27-én nyilvánosságra került állatkínzás ügyében, ami a gyepmesteri telepen történt. A város jegyzője elmondta: pályázatot írtak ki a gyepmesteri feladatra, amit áprilisban elbírálnak, addig állatvédő dolgozik ott.

Kovács Erika

Mint korábban megírtuk: Ajkán az önkormányzati gyepmesteri telepen tavaly december végén borzalmas körülmények között pusztult el két, bekerülésekor még jó állapotban levő németjuhász kutya. A szörnyűségről jelentés érkezett az országos Állatvédőrséghez, aminek elnöke, Tornóczky Anita a helyszínen az ajkai szervezetük állatvédőivel együtt lépett fel a súlyos állatkínzás ellen. Az ajkai hivatal még akkor szerződést bontott Németh Tímea gyepmesterrel.

- Az eljárás még folyamatban van. A nyomozás érdekeire tekintettel a korábbi közleményünkben foglaltakon kívül mást elmondani egyelőre nem tudunk - ezt a tájékoztatást adta az ügyre vonatkozó érdeklődésünkre Ferenczi Tímea rendőr hadnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A megyei rendőr- főkapitányság korábban ezt nyilatkozta: az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2012.december 27-én nyomozást rendelt el állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy ajkai lakos bejelentése alapján. A bejelentő elmondása szerint egy ajkai gyepmesteri telepen a kutyák nem kapnak enni és inni, szerinte az állatok ellátása már régóta nem volt megfelelő. A megadott helyszínen megjelenő rendőrök a telepen kettő elhullott és több alultáplált kutyát is találtak. A körülmények tisztázása érdekében nyomozás indult, amelybe várhatóan igazságügyi szakértőt is bevonnak. A telepen fellelt élő állatokat lefoglalták, további gondozásukat állatvédők vállalták.

 

 

Dr. Jáger László, Ajka címzetes főjegyzője lapunknak kifejtette: az ajkai gyepmesteri telep működtetésére vonatkozó megbízási szerződést az önkormányzat a korábbi gyepmesterrel felmondta. Pályázatot írtak ki a gyepmesteri feladatok ellátására, melynek nyertesével május 1 -jétől határozatlan időtartamú megbízási szerződést kötnek. A pályázat előreláthatólag még február hónapban megjelenik, április végéig elbírálják. Jelenleg a feladatot Antal Laura megbízott gyepmester, az Állatvédőrség aktív tagja látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!