Hírek

2013.02.08. 15:12

Kérdések egy haláleset kapcsán

Egy héttel halála után adták át a családnak a január harmincegyedikén elhunyt E.T. holttestét.

Szijártó János

Nem elég a baj, még akadályokat is gördítenek elénk, nyilatkozta a Naplónak az elhunyt fiának Tapolcán élő apósa, Tóth László, akit a család megbízott az ügyek intézésével.

- A nászuram elvált, két éve költözött Pétfürdőre. Január harmincegyedikén, csütörtökön halt meg egy tragikus kimenetelű balesetben. Már az több nap volt, amíg megbizonyosodhattunk száz százalékban arról, hogy valóban a hozzátartozónk hunyt el. Azonban csak egy hét múltán, azaz a következő csütörtökön vehettük át halottunkat a Kegyelet Kft-től.

Már az időtartam is megmagyarázhatatlanul hosszú, bár mi arra gondolunk, hogy azért húzták az időt, mert nem őket választottuk, hanem egy tapolcai temetkezési vállalathoz fordultunk a temetés ügyében. De történt itt néhány olyan dolog, amit egyszerűen nem tudunk megemészteni.

Először is, érdekelne minket, hogy a rendőrség milyen alapon adta ki adatainkat a Kegyelet Rt.-nek? Milyen jogon kért tőlünk először 40-50 ezer forintot a vállalat, szállításra, hűtésre, boncolásra, amikor mi semmivel sem bíztuk meg őket? Hogyan lett menet közben ebből az összegből előbb 27900 forint, majd 12 ezer és végül nulla? Van egy számla másolatom február ötödikei dátummal a boncmestertől, amelyen öltöztetés is szerepel, de hát mibe öltöztette, ha mi nem adtunk semmilyen ruhát, illetve a halottal mi csak két nappal később, február hetedikétől rendelkeztünk? Azt gondolom, hogy amikor egy családot tragédia sújt, akkor ott inkább segíteni kellene, nem pedig még nehezebbé tenni számukra mindent - hangsúlyozta Tóth László, abban bízva, hogy a család választ kap a kérdésekre.

A veszprémi Kegyelet 2000 Kft. ügyvezető igazgatója, Szurgyi Barnabás nyilatkozott a Naplónak. - Vállalatunk a rendőrség által kiírt nyílt pályázaton nyerte el Veszprém, Várpalota, Balatonfüred és Pápa térségében a hatósági halottszállítással összefüggő teendők ellátását. A konkrét esetben is a pályázatban foglaltak, illetve a törvény szerint jártunk el. A rendőrség kirendelő határozata alapján igazságügyi boncolásra kerül sor, tisztázandó a baleset körülményeit, azonosítva az elhunyt személyt. Itt nagyon fontos vizsgálati és szakmai szempontoknak kell megfelelni a törvényesség betartásával. A Kegyelet 2000 Kft. magas színvonalon biztosítja kegyeleti szolgáltatásait, és teljes körű felelősséget vállalva, hogy ki tudja küszöbölni a tévedést, a halott cserét. Egy konkurens temetkezési cég által felbújtott távoli haragosnak, ismerősnek talán ez felesleges, de akinek fontos a szívében is az elhunyt szeretett hozzátartozója, értékeli a pontos precíz munkát. Igazságtalan vádakkal könnyű illetni bárkit, de cégünk az általa megelőlegezett és kifizetett számlát be tudja mutatni - tette hozzá Szurgyi Barnabás. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét is kerestük. Ferenczi Tímea hadnagy sajtószóvivő azt mondta, foglalkoznak az üggyel, vizsgálják annak körülményeit, és rövidesen reagálnak az elhangzottakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!