Hírek

2013.02.14. 14:54

Székely zászló a megyeházán is

A képviselők egyhangúan szavazták meg, hogy a megyeházára is kitűzzék a székely zászlót, szolidaritást vállalva az erdélyi testvérmegyében élő polgárokkal.

Szijártó János

Letette az esküt Vörös Kálmán, a megyei közgyűlés legújabb tagja a csütörtöki közülésen, akit Kropf Miklós helyett delegált a Fidesz a testületbe.

Kropf Miklós a zirci járási hivatal vezetője lett, így összeférhetetlenség miatt kényszerült megválni megyei közgyűlési tagságától. A helyére természetesen a zirci járásból delegálták az új tagot, aki egyébként Zirc alpolgármestere.

A második napirendi pontban a határainkon kívül élő magyarok sorsáért viselt felelősség okán sürgősséggel tárgyalták a székely zászló kitűzéséről szóló előterjesztést, amit egyhangú szavazással fogadták el a képviselők.

- A megyeházán kitűzött székely zászlóval azt is kifejezésre kívánjuk juttatni, hogy Veszprém Megye Közgyűlése szolidaritást vállal az erdélyi testvérmegyéjében, Kovászna megyében élő polgárokkal - hangsúlyozta Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke.

Az ülés további részében megújították a 2011-2014. évekre szóló gazdasági programot, elfogadták a költségvetést és döntöttek a vörösiszap sújtotta területek újjáépítésére nyitott bankszámlára átutalt pénzösszegek felhasználásáról. Itt egyrészt Devecser számára adtak még egy év haladékot az elszámolásra, a most rendelkezésre álló 6,5 millió forintot pedig 70-20-10 százalék arányban osztják el Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!