Hírek

2013.02.05. 16:10

Telt ház a krízisszállón

A farkasordító hideg és a rendkívüli havazás sem okozott problémát a télen a pápai hajléktalan-ellátásban.

Polgár Tibor

Oláh Márta, a pápai Gondozási Központ vezetője elmondta, Pápán 1993 óta működik a hajléktalanok átmeneti szállása, a Gondozási Központ pedig 2006 óta krízisszállót is üzemeltet a téli időszakban.

- Kisvárosi szinten szerencsére régóta nagyon szolidnak mondható Pápán a hajléktalanok száma, ami kétségkívül a város jól működő szociális ellátórendszerének, és az abban naponta dolgozó szakemberek professzionális, eredményes munkájának köszönhető - fogalmazott Oláh Márta.

 

A város jól működő szociális rendszerének hála az idei tél sem okozott gondot a pápai hajléktalan-ellátásban. A képen Kovács József (Fotó: Polgár Tibor)

A városban működő átmeneti szállás húsz személyes, itt szinte állandóan telt ház van. Emellett november elsejétől április utolsó napjáig egy hat személyt befogadni képes időszakos krízisszálló is a fedél nélküli emberek rendelkezésére áll. A krízisszálló legfőbb célja a köztéri fagyhalál megelőzése, és ha a helyzet úgy kívánja, a befogadóképessége  az átmeneti hajléktalanszállóhoz hasonlóan  pótágyakkal is bővíthető.

- Mindenki számára találunk elhelyezési lehetőséget, Pápán senki nem marad az utcán - hangsúlyozta kérdésünkre a Gondozási Központ vezetője.

 

 

 

 

Pótágyakra idén sem volt szükség a szállón. Velniceru Krisztina szociális munkás elmondása szerint intézményük szerencsés helyzetben van, mivel Pápán a széleskörű összefogás eredményeképpen az önkormányzaton kívül a civil szervezetek, az egyházak és magánszemélyek is rendszeresen támogatják a munkájukat, segítenek a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!