Hírek

2013.02.08. 14:11

Tízmillió az óvoda fejlesztésére

Uniós pályázaton közel 10,2 millió forintot nyert a pétfürdői intézmény fejlesztésére az önkormányzati fenntartásban működő Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda.

Szabó Péter Dániel

Az eszközbeszerzés mellett az óvodapedagógusok továbbképzésére fordíthatja a 100 százalékos támogatottságú pályázaton nyert összeget az intézmény.

Porogi Lajosné óvodavezető kérdésünkre elmondta, összesen tizenöten vesznek részt a többek között fejlesztő pedagógiát, gyermekvédelmi ismereteket, környezeti nevelést, erőszak- és konfliktuskezelést és drámapedagógiát is felvonultató szakmai képzéseken, amelyek a pályázati összeg mintegy 70 százalékát teszik ki.

 

Várják már az új óvodai játékokat a Katicabogár csoport apróságai, név szerint Tetzl Réka, Lukács Emese, Farkas Sarolta és Simon Levente (b-j.) (Fotó: Szabó Péter Dániel)



A kollégáktól áldozatvállalásra van szükség, hiszen a tanfolyamokra döntően hétvégente kerül majd sor, ám szakmai fejlődésből mind ők, mind pedig az intézmény profitálni tud, tette hozzá Porogi Lajosné. Látványosabb része az utólagos finanszírozású pályázatnak az eszközfejlesztés, erre mintegy hárommillió forint jut a pályázaton nyert pénzből. Az elképzelések szerint nagy értékű udvari eszközöket, játékokat vásárolnak, de a csoportszobákba bútorok, kisebb játékok, rajzeszközök beszerzését is tervezik a Panelkuckó óvodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!