Hírek

2013.03.01. 18:19

Válaszút előtt a Balatoni Szövetség

Örvényes - Megerősítette a kistelepülések képviseletét az elnökségében a tó körüli régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség.

Győrffy Árpád

A pénteken tartott közgyűlésen Ruzsics Ferenc elnök, keszthelyi polgármester elmondta: a megújulás egyik eszköze lehet, hogy egy olyan személlyel bővítik az elnökséget, aki saját bőrén érzi a kis falvak speciális problémáit. A posztra jelölt Sallee-Kereszturi Barbara hegymagasi, Bíró Róbert balatongyöröki, Huszár Zoltán örvényesi és Lombár Gábor balatonfenyvesi polgármester közül a nyílt szavazás eredményeként Huszár Zoltán kapott bizalmat a feladatra. Mint elmondta, akkor lehet eredményes, ha a többiek megkeresik gondjaikkal, segítik a munkában.

Dr. Lázár János titkár (balról), Ruzsics Ferenc és Huszár Zoltán a pénteki ülésen (Fotó: Győrffy Árpád)

Az ülés más témáinak megvitatásánál kiderült, hogy egy ilyen szervezeti változás önmagában még nagyon kevés, alapvető megújulásra van szükség. Balassa Balázs szigligeti polgármester, a felügyelőbizottság elnöke úgy vélte, hogy a szövetség elvesztette azt az érdekképviseleti, érdekérvényesítő szerepét, amit évtizedeken át betöltött. Vagy aktívan dolgozik a tagság, vagy elveszti létjogosultságát a szervezet hosszabb távon.

Lombár Gábor fenyvesi polgármester több pozitívumot, eredményt látott a múlt évi munkában. Szerinte elsősorban a kommunikáción kellene javítani.

Marton Béla fűzfői polgármester felháborítónak tartotta, hogy egyes települések és a három megyei önkormányzat nem fizette be a tagdíjat. Aki nem teljesíti a vállalt kötelezettségét, az ne lehessen tag, javasolta.

Ruzsics Ferenc bejelentette, hogy megkeresi az érintetteket. Ha nem jár eredménnyel, szerinte is meg kell tenni a szükséges lépéseket.

Az ülésen döntöttek a Balaton-díj idei kitüntetettjeiről is. A közgyűlés a díjat Jamrik Péternek, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsosának a balatoni vízimentés és közbiztonság fejlesztéséért, megerősítéséért 25 éve végzett kiemelkedő munkájáért, valamint Mártonné Máthé Kingának, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatójának a balatoni turizmus népszerűsítésében, a programok és a szúnyogirtás támogatásában játszott meghatározó tevékenységéért ítélte oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!